Om oss

Royale Estrad befinner sig i Svenska Teaterns anrika lokal i centrum av Helsingfors. Restaurangen drivs av Michael Björklund tillsammans med hans business partner Yhomas Strandvik. Tillsammans driver de även Niska restaurangerna som finns i Vasa, Helsingfors, Åbo, Ekenäs och Mariehamn.

Vi serverar lunch, middag och står för Svenska Teaterns pausservering. Vi ordnar även evenemang och tar gärna emot bokningar för större grupper, företagsevenemang och andra privata tillställningar. Tveka inte att höra av dig till oss på estrad@royalehelsinki.com

Vilka är vi?

Michael ”Micke” Björklund

Michael ”Micke” Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den nordiska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Michael vann även det populära tv-programmet Robinson år 2020.

Micke driver ett flertal restauranger. På Åland driver han Smakbyn och Åland Distillery Restaurant. Han driver även Niska tillsammans med Thomas Strandvik i Mariehamn. Förutom i Mariehamn finns Niska i Vasa, Helsingfors, Åbo och Ekenäs. Michael är också delägare i restaurang HEJM och FRÖJ i Vasa. 

Thomas Strandvik

Thomas Strandvik är en erfaren entreprenör inom Food & bevaragebranschen sedan 23 år. Tillsammans med Michael Björklund har han drivit Niska sedan 2011. Idag har Niska-kedjan fem restauranger, i Mariehamn, Ekenäs, Helsingfors, Åbo och i Vasa. Niska serverar Plåtbröd (nordisk pizza). 

Thomas bor på Åland tillsammans med fru, två barn och en hund. TIll vardags älskar han att fiska, så mycket att han faktiskt jobbar som fiskeguide på sidan om sitt arbete med restaurangerna. Thomas och Michael är väldigt olika så de kompletterar varandra bra. Thomas styrkor är bland annat helhetstänk, personalfrågor, trender och ekonomi. Det inte många vet är att Thomas och Micke faktiskt gick i samma klass till kock på Ålands Hotell- och restaurangskola en gång i tiden.